Известие

Collapse
No announcement yet.

Alfa Giulia 2.0 200 bhp Super - първи впечатления

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от italfen Покажи съобщение
    Сигурно имаш предвид Squadra Tuning от преведеното чрез гугъл, защото нямат английски в сайта им, разбрах също, че двата двигателя са идентични с една и съща туин скрол турбина, но 200 к.с. версията, която са ремапнали е била с ръчна кутия, произвеждана от Getrag и лимита на нея е 380NM. От друга страна автомата на ZF понася 500 нютона. Ето таблицата на 2-те версии преди и след:

Странното е, че предлагат за 600 евро "ъпгрейд" от 200к.с. на 280к.с. - тук вече съвсем ми се губи логиката защо 200кс версията става 230 на тази графика след като предлагат софтуерен ъпгрейд направо на 280, а пък като са напълно идентични двигатели защо 200 кс версията не е направят 310, като тази от графиката?

Taкаа, понеже ми стана любопитно, реших да разгледам статията в сайта на скуадратунинг и да прочета какво е направил чичо Стефан.
    Езика го разбирам.

Значи тази таблица показва "обещани" и "реални" коне.
    Тоест слабата версия обещава 200 коня на 4750 оборота, а реално са 230.
    Силната версия е представена като 280, но с реално измерени 310 коня.

Пише че процедурата е лесна и просто се подменя софтуера и ИД номерата на 200хп версията с тези на 280хп версията. По този начин ще можеш да получаваш фирмени ъпдейти от Алфа Ромео.

Също пише че и нормалните версии на задно ъпдейтнати до 280(реално 310) коня са доста по-бързи от заводските велочета, първо заради задното и теглото, и второ заради разлика в скоростните кутии.

Ако автора на темата е заинтересован, има въпроси и иска да си засили колата, може да пише един мейл на Стефан(собственика на скуадра).
    Аз съм си писал с него, човека е много дружелюбен и знае добре английски.

e-mail: info@squadra-tuning.nl
    Last edited by dhtj; d.m.y г., 20:57.
    156 2.0TS

Comment

Първоначално публикувано от dhtj Покажи съобщение
      Taкаа, понеже ми стана любопитно, реших да разгледам статията в сайта на скуадратунинг и да прочета какво е направил чичо Стефан.
      Езика го разбирам.

Пише че процедурата е лесна и просто се подменя софтуера и ИД номерата на 200хп версията с тези на 280хп версията. По този начин ще можеш да получаваш фирмени ъпдейти от Алфа Ромео.

Също пише че и нормалните версии на задно ъпдейтнати до 280(реално 310) коня са доста по-бързи от заводските велочета, първо заради задното и теглото, и второ заради разлика в скоростните кутии.

Ако автора на темата е заинтересован, има въпроси и иска да си засили колата, може да пише един мейл на Стефан(собственика на скуадра).

Да, тази тема в Alfaowner и аз я четох. Със сигурност ще му пиша на пича - най-малкото информативно да ми разкаже как стоят нещата. Мога да си представя какво ще стане с колата, ако и се сложат още 80 коня отгоре....

Sent from my iPhone using Tapatalk
      Alfa Romeo Giulia 2.0 200 Bhp Super

Comment

Аз салона бих го предпочел изцяло черен и там разновидностите на карбон и червени шевове....за отвън не знам още се чудя !
        Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
        Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 20V 210CV
        sigpic

Comment

Първоначално публикувано от dhtj Покажи съобщение
          Езика го разбирам.

Мерси за инфото, така вече се навързаха нещата...
          Аз лично не съм очаквал да има 30к.с. разлика и то отгоре на обещаното... баси тази кола колкото повече я гледам толкова повече ме кефи...

---------- Post added at 18:26 ---------- Previous post was at 18:25 ----------

Какъв е сервизният интервал на обслужване?
          Now: 156 2.5 V6 24V
          Ex: 147 Ti, GT V6, 147 1.6, 145QV, 155 TS, Gtv Cup pack, 75 1.6 I.E.

Comment

Мерси за инфото, така вече се навързаха нещата...
            Аз лично не съм очаквал да има 30к.с. разлика и то отгоре на обещаното... баси тази кола колкото повече я гледам толкова повече ме кефи...

---------- Post added at 18:26 ---------- Previous post was at 18:25 ----------

Какъв е сервизният интервал на обслужване?
            Аз мисля, че в момента на пазара измежду Ягуар, Ауди, БМВ Алфата е възможно най-якият избор с много малко компромиси, свързани основно с някакви детайли по интериора.
            Интервалът е 15000 километра - така е по бордови компютър.
            Last edited by Mirwais; d.m.y г., 21:40.

Comment

Алфата е яка няма две мнения, то за това сме със "cuore sportivo".Но малко са тези който ще си я позволят..все пак говорим за +50000€ ! Аз не искам да лижа захарта през стъкло,ако ме разбирате....мен конете ми стигат ама дали ще ги яхна някой ден(към всички )
              Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
              Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 20V 210CV
              sigpic

Comment

Красавица направо от кашона джиджана и с бандИрол...
                Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня

Comment

Първоначално публикувано от Mirwais Покажи съобщение
                  Аз мисля, че в момента на пазара измежду Ягуар, Ауди, БМВ Алфата е възможно най-якият избор с много малко компромиси, свързани основно с някакви детайли по интериора.
                  Интервалът е 15000 километра - така е по бордови компютър.
                  Колега, смени си сигнатурата.
                  Hennessey Venom GT, 2009 - ex, тоталка,
                  Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport 2011 - ex, за скрап,
                  Pagani Huayra 2014 - ex, за части,
                  Alfa Romeo 156 1.9JTD, 150 коня.

Comment

Първоначално публикувано от dansguardian Покажи съобщение
                    Колега, смени си сигнатурата.
                    Сменена е

Comment

Днес вечерта около 20ч. те видях на Парадайс правеше ляв към Драгалевци... нямаше как да не я забележа... страхотна е
                      п.с. бях със Смарта в насрещното платно и не сметнах за нужно да поздравя
                      Now: 156 2.5 V6 24V
                      Ex: 147 Ti, GT V6, 147 1.6, 145QV, 155 TS, Gtv Cup pack, 75 1.6 I.E.

Comment

Днес вечерта около 20ч. те видях на Парадайс правеше ляв към Драгалевци... нямаше как да не я забележа... страхотна е
                        п.с. бях със Смарта в насрещното платно и не сметнах за нужно да поздравя

Другия път поздравявай

Sent from my iPhone using Tapatalk

Comment

Първоначално публикувано от thecleaner Покажи съобщение
                          Колега това твоята кола ли е точно, защото не е от има няма седмица а е поне от три месеца по улиците на Сф., ся да не ставаме мнителни ма много народ из форума, бая коли купи виртуално.
                          Ебати и неверника си....))...сега разучавай окачването, че като мине гаранцията....ще трябва да я правиш....))
                          По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                          https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

На твоята кутия на последна предавка с какви обороти се движиш да кажем при 120км/ч?
                            И ако си на ръчен решим и влезнеш в критични обороти на двигателя, кутията превключва ли сама на следваща предавка, или двигателят влиза в "прекъсвач"?
                            Last edited by BO; d.m.y г., 11:10.
                            A20DTH ЖТД ама не баш
                            1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                            Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Първоначално публикувано от BO Покажи съобщение
                              На твоята кутия на последна предавка с какви обороти се движиш да кажем при 120км/ч?
                              И ако си на ръчен решим и влезнеш в критични обороти на двигателя, кутията превключва ли сама на следваща предавка, или двигателят влиза в "прекъсвач"?
                              Ще те излъжа, колега, но на магистралата с около 150-160 км/ч е със сигурност около 2500 оборота, което означава, че под 120 км/ч ще е под 2000. Но пак трябва па проверя - говоря наизуст.

Що се отнася до прекъсвача - спомням си, че като влезе в критични обороти се включва прекъсвача, не сменя - това поне стана, когато правих тест драйв.

Comment

Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщение
                                Ебати и неверника си....))...сега разучавай окачването, че като мине гаранцията....ще трябва да я правиш....))
                                В научно-развойните центрове на АТЕК някой бледолик швабин сигурно вече чертае новите носачи на Autocad-а...
                                Hennessey Venom GT, 2009 - ex, тоталка,
                                Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport 2011 - ex, за скрап,
                                Pagani Huayra 2014 - ex, за части,
                                Alfa Romeo 156 1.9JTD, 150 коня.

Comment

Working...
                                X